Deconvolution Leaving circle artifact - M31

Questions and answers about processing in StarTools and how to accomplish certain tasks.

Deconvolution Leaving circle artifact - M31

Postby midnight_lightning » Sat Oct 13, 2018 8:11 am

Hi,

I have been using ST for a couple of years now and never had this issue before, spent a few hours trying different things but cant fix it, can anyone help.

The issue is when I run Deconvolution it leaves an obvious artefact in the centre of the image. I could go without decon but it makes such a big improvement to the image that I would like to get it working.

Thanks

Jon
Attachments
M31 APP ST v3 small.jpg
M31 APP ST v3 small.jpg (241.37 KiB) Viewed 111 times
midnight_lightning
 
Posts: 40
Joined: Sun Jul 31, 2016 3:01 pm

Re: Deconvolution Leaving circle artifact - M31

Postby admin » Wed Oct 17, 2018 12:12 am

Hi Jon,

Any chance you could share the dataset with me?
Core area close to overexposing? Does masking out the core help?

Thanks,
Ivo Jager
StarTools creator and astronomy enthusiast
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 1725
Joined: Thu Dec 02, 2010 10:51 pm
Location: Melbourne

Re: Deconvolution Leaving circle artifact - M31

Postby midnight_lightning » Wed Oct 17, 2018 10:03 am

Hi,

I tried masking but couldn't get that to work, perhaps it is over-exposed, I will try reprocessing when I get chance.

I haven't had any similar issues so perhaps it's my processing, I will try again.

Thanks

Jon
midnight_lightning
 
Posts: 40
Joined: Sun Jul 31, 2016 3:01 pm


Return to Image Processing Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest