no colour with 1.5.368

Bugs, glitches and unexpected behaviour.

no colour with 1.5.368

Postby alacant » Thu Sep 26, 2019 6:24 pm

Hi everyone

No go with colour on 1.5 when opening with '...was bayered but not white balanced' (1.4 works OK)
Black and white with 1.5. Colour with 1.4
sample fits:
https://drive.google.com/open?id=1DQTE8 ... eP-xv16Qir

Can anyone help?
Cheers
alacant
 
Posts: 117
Joined: Mon Jan 25, 2016 7:03 am

Re: no colour with 1.5.368

Postby almcl » Fri Sep 27, 2019 4:34 am

Ivo will doubtless be along to explain things fully, but the colour is there, but processing now runs with luminance and colour separated and several modules now just show the luminance signal. There is a colour (or color) button in several of the modules, Wipe being one such, and colour becomes fully visible finally when the colour module is activated.

Here's your image (processed in 1.5.369) binned, wiped, developed, colored and noise reduced:

r_unband_pp_NGC 6992_Light_stacked.jpg
r_unband_pp_NGC 6992_Light_stacked.jpg (159.37 KiB) Viewed 1263 times
Skywatcher 200P with an astro modded Canon 700d, cls ccd filter, field flattener, guided by OAG, ASI 120, PHD2
almcl
 
Posts: 143
Joined: Wed Jan 21, 2015 7:15 pm
Location: Shropshire. UK

Re: no colour with 1.5.368

Postby alacant » Fri Sep 27, 2019 7:08 am

Hi
Got it. Thanks for your time, explanation and processing.
Apologies for the noise and I promise to read the instructions next time!
alacant
 
Posts: 117
Joined: Mon Jan 25, 2016 7:03 am


Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests