starless bin

Bugs, glitches and unexpected behaviour.

starless bin

Postby Rkonrad » Fri Oct 26, 2018 5:47 am

Hi Ivo

I have encountered a issue. Having removed stars, I tried binning from full resolution to 35% and found this:

full resolution: https://www.flickr.com/gp/rkonrad/z248B2
binned: https://www.flickr.com/gp/rkonrad/4H4KGW

Something wrong I think...

Cheers Richard

Edit: The same effect happens when I enter "develop" module after removing stars (never when stars are in)
Rkonrad
 
Posts: 132
Joined: Sun Feb 07, 2016 2:55 am

Re: starless bin

Postby admin » Wed Oct 31, 2018 12:01 am

Hi Richard,

In both instances (Bin and Develop) StarTools performs an automatic normalization This is to make sure the full dynamic range is used. E.g it's a simple linear multiplication of brightness values to make sure that the brightest pixel in de image renders as white.

If the purpose is to process stars and detail separately, then this behavior should hopefully be quite helpful to you!

Hope this helps,
Ivo Jager
StarTools creator and astronomy enthusiast
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 1725
Joined: Thu Dec 02, 2010 10:51 pm
Location: Melbourne


Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests