Search found 25 matches

by juno16
Sun Nov 22, 2020 12:38 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Just a quick follow up on trying out the suggestions that you mentioned. Excellent tips on calming down the stars! Just a very quick work out in Startools (in v1.7.449a) with default decon. No sharpening or contrast. Slight difference in color balance than your version. I just wanted to run it throu...
by juno16
Sat Nov 21, 2020 5:16 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Wow! Outstanding! This is excellent Ivo! I will get to spend some time working with the process next week and I am really excited about getting into it. You really did improve the star profiles and the coloration. I really do like Autodev, and I am looking forward to applying your settings and recom...
by juno16
Sat Nov 21, 2020 12:11 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Hi Ivo, Thank you for spending so much time on this issue. Definitely a data issue, but I have to get to work troubleshooting. I will look at the possibilities you mentioned. I did confirm that hot pixel removal is not checked in the Cosmetics tab (unfortunately!) I do have star trailing issues espe...
by juno16
Fri Nov 20, 2020 10:17 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Hi Ivo, I tried ASTAP using the settings outlined, but I get a horribly noisy image. I didn't finish processing in Startools. I'm sure that something is off. The file is about the same size (fit) as the DSS staked fit file (~106mb), but not sure why there is so much noise. Here is a snip of my Stack...
by juno16
Fri Nov 20, 2020 3:40 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Hi Ivo, Thanks a bunch for looking at this issue. Sound kind of messy! If you don't mind a slight delay, I will get to this asap. I will try stacking using astap and reprocessing in Startools. Don't have much time today, so please bear with me! I need to get this resolved obviously, but I have been ...
by juno16
Wed Nov 18, 2020 3:07 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Re: Star Appearance Issues When Using AutoDev

Absolutely Ivo, no rush!

Thanks,
Jim
by juno16
Mon Nov 16, 2020 1:22 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Star Appearance Issues When Using AutoDev
Replies: 13
Views: 963

Star Appearance Issues When Using AutoDev

Hi Ivo, I have inquired about similar issues before and continue to struggle with my star appearance when using Autodev vs FilmDev. I recently shot this image of M33. I somewhat like the blueish overall appearance of the galaxy, but if you have any recommendations of what color balance would look be...
by juno16
Sat Sep 12, 2020 3:39 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Selective Noise Reduction?
Replies: 2
Views: 454

Re: Selective Noise Reduction?

Have you tried Denoise 2 (Grain Equalization rather than Grain Removal when switching Tracking off) in 1.6, or the updated Denoise in the latest 1.7 alpha? 1.7 has a Uniform Grain Retention parameter that sounds like it may be what you're after. Thank you Ivo! I did try Grain Equalization Denoise i...
by juno16
Fri Sep 11, 2020 8:59 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Selective Noise Reduction?
Replies: 2
Views: 454

Selective Noise Reduction?

Hi Ivo, Just a quick question. Is there a way to apply noise reduction to only a part of an image? I have an image where I really like the star background. After noise reduction, the background has kind of a "mottled" appearance. I tried some of the settings and could not quite get the right "look" ...
by juno16
Sat Aug 22, 2020 9:26 pm
Forum: Software Troubleshooting
Topic: Log File Gibberish
Replies: 7
Views: 1211

Re: Log File Gibberish

Thanks Ivo.

So the "gibberish is coded mask data? I had no success with the decoder. Operator eror!

No problem, I will continue to delete.

Thanks!