Search found 265 matches

by happy-kat
Tue Oct 27, 2020 1:41 pm
Forum: General Discussion
Topic: 1.7.424 alpha with new Wipe module
Replies: 45
Views: 1176

Re: 1.7.424 alpha with new Wipe module

1.7.434a GPU In 20 minutes ST crashed closed 3 times, on crop, on decon and then on Super structure. I have been watching the task manager performance tab and the GPU is only being lightly used and appears to not be the bottle neck I thought it was, it has 6Gb of memory disposable to it (windows is ...
by happy-kat
Tue Oct 27, 2020 1:29 pm
Forum: General Discussion
Topic: 1.7.430 alpha with new Super Structure module (Life replacement)
Replies: 20
Views: 448

Re: 1.7.430 alpha with new Super Structure module (Life replacement)

I too have had this module shut ST down on me 1.7.4.34a
by happy-kat
Sun Oct 25, 2020 8:57 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Trying to wipe M31
Replies: 6
Views: 93

Re: Trying to wipe M31

try masking the galaxy plus any dust bunnies etc. then wipe
by happy-kat
Sun Oct 25, 2020 7:13 pm
Forum: General Discussion
Topic: 1.7.424 alpha with new Wipe module
Replies: 45
Views: 1176

Re: 1.7.424 alpha with new Wipe module

Thanks Ivo. Task manager shows I have two GPUs and I will check whether the second is doing anything next time I process in StarTools to check the other is actually there. The one board one reports at 3.9 Gb shared GPU memory and the graphics card is dedicated 2Gb memory. In the mean time I am throw...
by happy-kat
Sat Oct 17, 2020 4:36 pm
Forum: General Discussion
Topic: 1.7.424 alpha with new Wipe module
Replies: 45
Views: 1176

Re: 1.7.424 alpha with new Wipe module

Thanks Ivo
I tried your version of that file, no change it made no difference the GT card is still being used by Startools.
Though your file looked identical to the one I had manually created, it also just had a 0 inside.
by happy-kat
Fri Oct 16, 2020 4:43 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Color issue
Replies: 7
Views: 139

Re: Color issue

I am using DSS 4.2.3 I have not loaded 4.2.5 so can not confirm 'if' the needed setting has been removed startools only shows you colour in Wipe as a 'look 'see' but it does not then after 'keep' keep the colour. colour is not in the image until the colour module, up to that point you are processing...
by happy-kat
Fri Oct 16, 2020 4:16 pm
Forum: General Discussion
Topic: 1.7.424 alpha with new Wipe module
Replies: 45
Views: 1176

Re: 1.7.424 alpha with new Wipe module

Hi Ivo, the switch you gave to try above did not switch for me
by happy-kat
Fri Oct 16, 2020 4:12 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Color issue
Replies: 7
Views: 139

Re: Color issue

I have assumed you are using RAW files from a DSLR
DSS 4.2.3 'No white balance processing' should be checked
if it is not checked your stack is not a match for the second option when loading into startools
by happy-kat
Fri Oct 16, 2020 12:49 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: Color issue
Replies: 7
Views: 139

Re: Color issue

DSS > left hand side menu, options > settings > RAW/Fits .... > on the opened dialog under white balance select No white balance processing
Then in startools you can select the linear and not white balanced option
then colour colour can select the matrix for your camera
by happy-kat
Thu Oct 15, 2020 5:10 pm
Forum: Image Processing Troubleshooting
Topic: IC1805 and IC1848 with stock DSLR: feedback on workflow and postprocessing
Replies: 8
Views: 228

Re: IC1805 and IC1848 with stock DSLR: feedback on workflow and postprocessing

With a DSLR darks can be found to add noise, but bias are ok and help with DSLR. Your camera mileage may vary. Your green is natural. The bayer matrix has 2 green pixels, 1 red, 1 blue. If you are ensuring no white balance in DSS settings then in startools in the colour module select the matric for ...